I flere kanaler

Til høsten blir jeg også frilanser for Fotomag, nytt elektronisk magasin. (Foto: fra Fotomags Facebookside).

Som frilanser trenger man flere bein å stå på, og jeg er derfor glad for å kunne fortelle at jeg fra høsten av vil jobbe for det nye digitale gratismagasinet Fotomag.

Dette kommer som supplement til mitt engasjement som teknisk redaktør i Fotografi, som jeg har jobbet fast for i mer enn 15 år. Jeg er stolt av å bidra til Fotografi, som er ett av de beste fototidsskriftene i Europa. Når Fotografi har utviklet seg til mer og mer å bli et tidsskrift for å presentere fotografer og deres bilder, er det en utvikling etter mitt hjerte. Fotoutstyr og teknikk har ingen hensikt om det ikke var å være verktøy for levende fotografer og levende fotografier.

Men jeg kan ikke leve av det stoffet jeg leverer til Fotografi alene – det er langt fra en full dags jobb. Etter at jeg ga ut min bok SE MED KAMERA for halvannet år siden, har det ikke vært enkelt å fylle opp den kapasiteten jeg fikk når bokarbeidet var avsluttet. Derfor er jeg glad for å kunne bruke av min erfaring om fotografi, fotoutstyr og video videre i samarbeid med gründerne bak Fotomag, som er entusiaster både innenfor foto og andre typer forbrukerelektronikk.

Foreløpig er Fotomag til stede på Facebook og Instagram, og nærmest som en sommerjobb vil jeg i sommer begynne å bidra med stoff i sosiale medier. Håpet er at Fotomag sammen med Fotografi etter hvert kan utgjøre nær en fulltids jobb som frilanser. Selv om jeg vil jobbe med mye av den samme typen stoff, vil de to magasinene være forskjellige i vinkling og innhold og utfylle hverandre. På den måten håper jeg også at fotografer og fotointeresserte i Norge får tilgang til et enda større tilbud av informasjon og inspirasjon.

Siden i fjor har jeg også sporadisk bidratt til f32.no. Når tiden tillater vil jeg fortsatt være bidragsyter der, men det er og blir et ikke-kommersielt entusiastprosjekt. Imidlertid handler det fortsatt om fotografi, uten bindinger. Det er midt i mitt interessefelt, og noe skal man gjøre på fritiden, også.

Toralf Sandåker er frilans journalist, fotograf og skribent. Nestleder i NJ Frilans og varamedlem til landsstyret i Norsk Journalistlag.

Be first to comment