Ap. er iallfall konsekvente

Screen shot 2010-10-21 at 14.07.26

Ingen skal si det mangler på konsekvens i Arbeiderpartiet, når de nå manøvrerer målbevist fram mot å godkjenne EUs datalagringsdirektiv (DLD). De legger liten vekt både på økonomisk privatliv og privatlivet når vi telekommuniserer.

Partiet står som kjent fast på at menigmanns privatøkonomi i form av inntekts- og skatteopplysninger skal kunne brukes fritt av enhver, enten det er som forlystelsesspill, research til hjemmeran eller rett og slett for å snike på naboen. Dette er visst i demokratiets interesse.

I demokratiets interesse er det også at storsamfunnet skal kunne ovevåke nettrafikken og telefonbruken til hvermannsen, slik DLD hjemler. Ronald Bye er en av dem som burde kjenne Ap-lusa best på gangen, og det er ikke mye lystelig i hans beskrivelse av hva som nå skjer i Arbeiderpartiet. Som tidligere partisekretær og varsler nettopp når det gjelder overvåking, er hans kronikk tankevekkende for alle som mener personvern er like viktig som ytringsfrihet.

Toralf Sandåker er frilans journalist, fotograf og skribent. Nestleder i NJ Frilans og varamedlem til landsstyret i Norsk Journalistlag.

Be first to comment