Om meg - Toralfsan

Fagjournalist, fotograf og grafisk designer som dekker skjæringspunktet mellom medier, samfunn og teknologi, ikke minst fotografi. Bosatt i Tønsberg.

Toralf Sandåker (Foto: Rudolf Stáhlich).

Mediejournalist med teknologiforståelse

Skribent, grafisk designer og konsulent med mer enn 30 års erfaring fra medier, forlagsvirksomhet og teknologibedrifter. Fagpolitisk engasjert i Norsk Journalistlag, bl.a. som styremedlem i Frilansjournalistene/NJ gjennom flere år.

I alt mitt arbeid har kombinasjonen av visuelle, språklige og kulturelle interesser dannet grunnlaget for det jeg har engasjert meg i, både som ansatt i mediebedrifter og som frittstående konsulent, grafisk designer og journalist.

Siden 2000 har jeg som frilanser særlig jobbet med å formidle fagstoff om medieteknologi, og har gjennom 2000-tallet bl.a. vært ansvarlig for hundrevis av artikler om og tester av kameraer, objektiver, programvare og andre bilderelaterte emner.

Jeg jobber med hele «næringskjeden» som journalist, fotograf, redaksjonell designer og med produksjon av trykksaker og nettpublikasjoner.

Har siden slutten av 1980-tallet jobbet med kompetanseutvikling, foredrag og kursing i medieteknologi mot mediebedrifter, forlag, journalister og fotografer, bl.a. som kursutvikler og -leder for Grafisk Institutt på 1990-tallet. Skrev kapitlet «Design av web-sider» i boken «Bli sett på Internett», Teknologisk Institutt, Oslo i 1996, og er representert med fotografier fra gamle Tønsberg i boken «Urban Reflections. 21st Century Cities», International Publishers, UK, 2005. Er nå i ferd med å sluttføre en fagbok om fotografi.

Fast tilknyttet papirmagasinet Fotografi som frilans teknisk redaktør, og som redaksjonsmedlem i AGI Norsk Grafisk Tidsskrift siden 2000.

Min CV kan leses på www.mimesis.no